Individueel belangenbehartiger zijn past echt bij mij. Ook iets voor jou?
Individueel belangenbehartiger: Eric Bertu
Al 38 jaar werk ik bij de politie. Ik ben projectleider bij het innovatieteam in Den Haag en als neventaak ben ik ook officier van dienst. Dit doe ik met veel liefde en plezier, maar natuurlijk zie ik ook wel dat sommige zaken niet altijd even lekker lopen. Daarom ben ik sinds kort vrijwillig coördinator Individueel belangenbehartiger (IBB’er) bij de ACP. Een functie die echt bij mij past.
Dienstbaar en oplossingsgericht
Ik ben iemand die zich altijd dienstbaar opstelt en problemen op wil lossen. Volgens mij zijn de meeste problemen lang niet zo groot als ze lijken. Wanneer je elke keer een laag van het probleem af haalt, kom je bij de kern die leidt tot de oplossing. Als IBB’er ben ik het aanspreekpunt voor collega’s die vragen hebben over arbeid en inkomen, maar ben ik er ook voor de lichtere (niet juridische) conflicten. Ik geef collega’s advies en sta ze bij tijdens moeilijke gesprekken.
Aanspreekpunt voor collega’s
Ik merk dat collega’s soms verzuipen in alle regelgeving en dan kan ik ze een helpende hand bieden. Natuurlijk zijn er ook momenten waarop ik zelf ondersteuning nodig heb. Dan kan ik altijd bij de ACP-vakbondsadviseurs Stevanie en Ramon terecht. Zij coachen ons en geven feedback.
Kern van het probleem
Vorige week volgde ik een tweedaagse IBB-cursus in het Huis voor de Veiligheid in Baarn. Daar hoorde ik dat iedere ACP-jurist wel 125 zaken per persoon behandelt, dat is natuurlijk ongelofelijk veel. Ik hoop dat ik er aan bij kan dragen om dit aantal wat naar beneden te schroeven en op kan treden als bemiddelaar.
Zichtbaarheid vergroten
Helaas weten de collega’s ons op dit moment nog niet zo heel goed te vinden, terwijl er dus blijkbaar genoeg speelt! Daarom gaan mijn mede IBB’ers en ik er de komende tijd alles aan doen om zichtbaarder te worden, door op social media te gaan, nieuwsbrieven te versturen, maar ook door in gesprek te gaan met de eenheidsleiding in Den Haag. We hebben wel een aantal punten die we met hen willen bespreken, zoals klachten over de politieopleiding en ongelijke salarisbetalingen. Ook gaan we op zoek naar nieuwsagenten die ons willen vertellen wat er speelt binnen hun team, zodat wij hierop kunnen anticiperen.
Samenwerking en uitbreiding
Den Haag alleen al heeft 2400 ACP- leden, daar moeten toch mensen bij zitten die mee willen werken aan de informatievergaring en het begeleiden en adviseren van collega’s? Ik zou het in ieder geval super vinden als wij onze club verder uit kunnen breiden. En weet, je hoeft dit werk niet in je vrije tijd te doen, maar je krijgt via het BARP vakbondsverlof, zodat je onder werktijd aan de slag kunt.
Word individueel belangenbehartiger en maak het verschil
Wil jij een directe impact hebben op het welzijn van jouw collega’s binnen de politie? Word dan Individueel belangenbehartiger (IBB’er) bij de ACP! Als IBB’er ben je het aanspreekpunt, de bemiddelaar en de steun voor collega’s met vragen over arbeid, inkomen, en andere uitdagingen. Samen kunnen we problemen ontrafelen, oplossen, en de werkomgeving verbeteren. Doe mee en maak deel uit van een betrokken team dat streeft naar een positieve verandering binnen de politie.
Meld je vandaag nog aan en draag bij aan een gezonde en ondersteunende werkomgeving voor al onze collega’s.
Source: Politie