Gratis juridische hulpbronnen tijdens corona via ARAG Veiligheidspolis

De ARAG Veiligheidspolis biedt samen met het ACP-lidmaatschap juridische zekerheid aan ACP-leden en hun gezin. Dat de polis meerwaarde biedt, wordt in tijden van corona extra zichtbaar. ARAG ontving de afgelopen maanden duizenden extra telefoontjes met uiteenlopende juridische vragen. Daarom biedt ARAG gratis hulpbronnen aan. Hulpbronnen zoals antwoorden op veelgestelde juridische vragen over bijvoorbeeld vakanties en vouchers. Maar ook blogs, webinars en podcasts. Bekijk hoe ARAG en de ARAG Veiligheidspolis jou kan helpen. Samen komen we eruit!

Vragen zoals: “Wat betekenen de maatregelen voor de vakantie die ik heb geboekt?” “Wat zijn de gevolgen voor mijn sportschoolabonnement?” Of: “Mijn kind zit in zijn examenjaar en maar de examentraining die is geboekt, gaat niet door. Krijg ik mijn geld terug?” En: “Ik probeer thuis te werken, maar de buren maken zoveel lawaai. Wat kan ik doen?” Of: “De winkels zijn gesloten, dus ik heb online geshopt. Maar mijn pakket wordt niet geleverd. Wat moet ik doen?”

Gratis hulpbronnen

Omdat er zoveel extra vragen binnenkomen, heeft ARAG diverse juridische hulpbronnen over het coronavirus beschikbaar gesteld via ARAG.nl. Hulpbronnen zoals antwoorden op veelgestelde juridische vragen, blogs, webinars en podcasts.

Digitale veranderingen zijn door de coronacrisis in een stroomversnelling geraakt. ARAG stelt daarom steeds meer online-checklists (zie hieronder) beschikbaar, zodat je snel antwoord kunt krijgen op jouw vragen. Ook ACP-leden kunnen die allemaal gratis bekijken, beluisteren en invullen.

Online checks over vakanties en vouchers

Tijdens de eerste lockdown ontving ARAG vooral veel vragen over vakanties en vouchers. En ook nu zijn er veel vragen over reizen. Van mensen die toch weer een vakantie willen boeken, met alle onzekerheid die er is. Om voor de consument juridische informatie zo toegankelijk mogelijk te maken, bouwde ARAG een aantal online-beslisbomen (checklists).

Op www.arag.nl vind je bijvoorbeeld een Vouchercheck voor alle vragen over vakanties en vouchers. Deze Vouchercheck werkt heel eenvoudig. Na het beantwoorden van enkele vragen, krijg je direct een eerste juridisch advies. In sommige gevallen vind je in deze ‘check’ ook voorbeeldteksten die je kunt gebruiken in het contact met de organisatie waarmee je een geschil hebt.

Kom je er met de online-check niet uit en heb je de ARAG Veiligheidspolis afgesloten? Dan kan één van de ruim 500 gespecialiseerde juristen van ARAG je helpen. Wil je meer informatie over de ARAG Veiligheidspolis en/of over de mogelijkheid deze af te sluiten? Kijk op: www.acp.nl/rechtshulp-prive.

Source: Politie